Tagtik

'Men kan geen schotel met bier dragen in Brussel'

De Brusselse horeca zit met de handen in het haar, er is immers een acuut tekort aan goed opgeleid personeel.

Het personeelstekort in de horecasactor is immens, dat voelt men in het bijzonder in Brussel. Zo zouden 12 Brusselse restaurants op zoek zijn naar 80 werkkrachten.

De oorzaak van dit personeelstekort in de horeca ligt volgens Ho.Re.Ca bij de hoge loonkost, maar ook door het tekort aan kwalitatief geschoolde mensen. "Het beeld is duidelijk: de gemiddelde werknemer blijft 2 à 3 jaar en daarna kunnen we opnieuw beginnen met gesprekken, testen en opleidingen", klinkt het ietwat gefrustreerd bij de sectororganisatie.

Als oplossing denkt Ho.Re.Ca aan betere en langere horecaopleidingen, meer inzet op leercontracten en flexi-jobs én de herinvoering van de carensdag, want er is te veel misbruik van ziektedagen. Bij de carensdag krijgt de werknemer zijn eerste ziektedag niet vergoed.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren