Tagtik

Daarom wordt de maanlanding van Israël historisch

Eerste maanmissie gefinancierd met privégeld
Afgelopen nacht werd de Israëlische maanlander Beresheet succesvol gelanceerd. Het schrijft al meteen geschiedenis, nog voor het een voet op de maan heeft gezet. Het gaat hier immers om de eerste maanmissie ooit betaald met privégeld. Het geld voor deze missie komt van joodse miljardairs van over de hele wereld.

Dagboek Holocaust-overlevende planten op de maan
Aan boord van de Beresheet bevinden zich naast enkele meetinstrumenten voor wetenschappelijk onderzoek, een Israëlische vlag, de joodse bijbel, kindertekeningen en het dagboek van een Holocaust-overlevende. Op 11 april zou de Israëlische maanlander moeten landen op de maan. Dan zullen met behulp van verschillende instrumenten de Israëlische vlag én het dagboek geplant worden op de maan.

Maanlander zo groot als wasmachine
De Beresheet is onbemand en amper zo groot als een wasmachine. "Ik denk dat we de Israëlische vindingrijkheid hebben getoond, als je kijkt naar wat we hebben bereikt met de beperkte middelen die we hadden", zegt Morris Kahn, hoofdsponsor en voorzitter van SpaceIL, het bedrijf achter de maanlander. "We hebben een technologie ontwikkeld waarvan ik denk dat ze belangrijk zal worden", klinkt het fier.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren