Tagtik

Wat aten we in 2020?

Weet je nog wat onze voornemens waren wat betreft voeding in januari 2020? Wel, meer groenten en fruit eten, ons doordeweeks eten wat meer georganiseerder aanpakken enz.

Maar een goede 2 maanden verder kwam de lockdown, met de nodige zorgen en angsten erbij. En wat gingen wij Belgen doen: wij sloegen massaal aan het bakken. Hier een lijstje met de meest aangeklikte bakrecepten: rijsttaart, grootmoeders gistpannenkoeken, Zweedse kaneelbroodjes, worstenbrood en het basisrecept voor peperkoek.

Door de lange files aan supermarkten gingen mensen op zoek naar alternatieven: de vraag naar bio en fairtrade steeg, maar ook de lokale bio-boer, het dorpswinkeltje en zelfs de kleinere winkels van de grote ketens deden goede zaken. De korte keten boomde! De korteketenproductie, kleinere producenten en eerlijke methodes zijn weer helemaal in.

Kookboekenschrijvers van eenvoudige recepten boden troost en gaven zin om dagenlang recepten uit te proberen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Knack Weekend/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren