Tagtik

Appelmoes met een twist maak je zo

Er zijn dit jaar heel wat appelen. Wie thuis een appelboom heeft, zal al aan het plukken geslagen zijn.
Dan vries je die appelmoes gewoon in voor op die koude herfstdagen.

Appelmoes maken is niet echt moeilijk; maar wist je ook dat je die kan pimpen met nog heel wat lekkers?
Experimenteer eens met volgende tips:
-doe bij je geschilde appelen ook eens wat peer en/of rabarber
-breng je appelmoes eens op smaak met gedroogde vruchten; rozijnen, stukjes abrikoos …
-op het einde wat kaneel bij de appelmoes doen en je hebt snel een ‘winters’ smaakje. Ook je lievelingshoning kan je er in kwijt.
-laat eens wat kruidnagel mee sudderen (niet teveel!)
-voor wie het pittig wil: voeg wat geraspte gember toe. Zalig!
-ook geraspte schil van citroen of limoen doet wonderen met je appelmoes
-wil je appelmoes als dessert? Voeg dan vanillesuiker toe en werk af met geroosterde amandelschilfers

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren