Appels in de oven: van ontbijt tot dessert
Hou jij ook zo van de geur van gebakken appels in de oven? Héérlijk! Maar wist je ook dat je die gebakken appels zowel als ontbijt als dessert kan eten? En dit allemaal met een heel eenvoudig basisrecept! Makkelijk te maken en ook perfect als je een ander ovengerecht maakt.
Basisrecept van appels in de oven:
Nodig voor 4 personen: 4 appels – 100 g boter (of olie) – 125 g bruine suiker (of minder zoals gewenst) – beetje kaneel
Aan de slag
Spoel de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Plaats de appels in een ovenschaal dicht bij elkaar in een bodempje water. Eventueel kan je de onderkant van de appel wat plat snijden zodat deze makkelijker kan blijven staan.
Vul de appels met suiker, wat boter en kaneel. Leg nog wat boter op de appels. Dek af met aluminiumfolie zodat de appels minder gaan rimpelen. Schik op de rooster in de oven en bak 30 minuten op 200°.
Ontbijt
Heerlijk met:
-een eetlepel Griekse yoghurt
-wat havermout; deze kan je ook mee in de oven bakken
-amandelschilfers
-kwark
-gepofte maïs, spelt of quinoa
Heerlijk bij vlees als varkenshaasje en bij wildgerechten:
Vul hiervoor de appels met aalbessenconfituur.
Je kan de appels ook wikkelen in aluminiumfolie en klaarmaken op de bbq.
Dessert
Er zijn heel wat variaties mogelijk op de vulling. Zo kan je de appels opvullen met rozijnen, gehakte noten, verkruimelde koekjes (zoals speculoos), koekkruiden …
Lekker bij een bolletjes ijs, vla, slagroom …
Smakelijk!
(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)