Tagtik

Asperges, zo at je ze nog niet!

Asperges, het eerste witte goud is reeds gespot in de winkels! Deze groente met zijn zacht milde en licht zoete smaak, zijn voor velen een delicatesse! Wie een wat ‘sterkere smaak’ wenst, kiest voor de groene asperges. Je kan deze als onderdeel van een voorgerecht serveren: in een salade, quiche of ovenschotel. Ook als hoofdschotel worden deze asperges graag gesmaakt. Maar, je kan ze even goed klaarmaken op de barbecue. Ze passen dus ook perfect in de vegetarische keuken! Ga eens voor gegrilde asperges met dit receptje!

Gegrilde asperges met tomaatjes en burrata
Nodig voor 4 personen:
-ongeveer 500 g asperges (witte of groene, volgens eigen voorkeur)
-bolletje burrata van 300g (kan ook met mozarella)
-wat knoflook
-8 zongedroogde tomaatjes of kerstomaatjes
-olijfolie
-peterselie, basilicum, rozemarijn (of andere kruiden zoals venkel- en korianderzaadjes volgens eigen smaak)
-peper en zout
-zonnebloemolie om in te bakken
-serveren met bv. parelcouscous of quinoa

Aan het werk
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden.
Meng de olijfolie met de kruiden en besmeer hiermee de asperges. Leg op de grillplaat en grill tot aan beide kanten grillstreepjes ontstaan. In een ovenschaal laat je de gehalveerde tomaatjes met wat olie en kruiden even aanstoven. Dan voeg je hier de asperges aan toe en laat je nog even 10 tot 15 minuten tot ze gaar zijn.
Maak deze schotel af met burrata en peper en fleur de sel.
Mogelijke variaties voor de afwerking: gegrilde amandelschilfers of pijnboompitjes, kappertjes, olijven, parmezaanse kaas, wat balsamicocrème …

SMAKELIJK!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren