Tagtik

Augustus: deze seizoensgebonden groenten en fruit eet je nu

We lezen en horen het overal: seizoensgebonden koken heeft tal van voordelen!

Een eerste en belangrijk voordeel is de prijs. Het aanbod van seizoensgroenten is altijd het grootst, met als gevolg dat de prijs ervan daalt. Dit is toch al mooi meegenomen.

De lokale seizoensgroenten en -fruit hebben geen extra kunstmeststoffen of speciale serres nodig om te groeien. Ook de transportkosten blijven beperkt tegenover de invoer uit verre landen. De impact op de planeet blijft dus beperkt. En nog een belangrijk voordeel: door seizoensgebonden te koken ga je experimenteren met nieuwe ingrediënten.

Groenten: andijvie, artisjok, aubergine, bloemkool, broccoli, courgette, groene selder, komkommer, koolrabi, kropsla, lente-ui, maïs, paprika, peultjes, prinsessenboon, snijboon, spitskool, spinazie, tomaat, venkel, witte selder, wortel met loof.

Fruit: aalbes, aardbei, blauwe bes, braambes, blauwe druif, framboos, meloen, nectarine, perzik, pruim, stekelbes, watermeloen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren