Tagtik

Bewaar jij je eitjes in de koelkast of niet?

Pasen is de tijd van lekker smullen! En voor heel wat bereidingen hebben we eitjes nodig.

Waar vind jij de eitjes in de supermarkt? Inderdaad, in de ene supermarkt vind je die in de koelkast en in de andere supermarkt niet. Toch wel verwarrend! Maar hoe bewaar je nu eitjes het best?

Veiliger in de koelkast
Volgens het Europees Voedselagentschap is het veiliger om je eieren in de koelkast te bewaren, maar aan de houdbaarheid verandert het niets.

De houdbaarheid van een ei is ongeveer vier weken vanaf de legdatum. Ongeveer. Want eigenlijk heeft alles met bacteriën te maken. Bacteriën, zoals salmonella, kunnen zich door de schaal van een ei wringen. De meeste bacteriën kunnen niet groeien bij een koelkasttemperatuur van vier graden. Daarom is het dus veiliger voor je gezondheid om eieren koel te bewaren.

In het doosje
Wij hebben snel de neiging om eitjes in het daarvoor voorziene vakje in de koelkast te plaatsen. Maar laat ze gerust in het doosje zitten. Plaats ze met de bolle kant naar boven zodat de dooier beter in het midden blijft.

Niet in de buurt van sterk geurende producten zoals kaas en ui
De geur van die producten dringt gemakkelijk door de poreuze schaal van het ei.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren