Bloemkoolwafel als lunch? Super lekker!
Bloemkool is een veelzijdige groente die veel voedingsstoffen bevat waaronder vitaminen, mineralen en antioxidanten. Mensen eten deze groente rauw of gekookt. Bloemkool bevat weinig koolhydraten en kan rijst, aardappelen granen of peulvruchten in een gerecht vervangen. Bovendien is het een goedkope groente.
We kennen al de bloemkoolpuree, bloemkoolrijst, een pizzabodem van bloemkool, bloemkooltortilla’s
… Maar wist je dat we van deze goedkope groente ook heerlijke wafels kan bakken? In Amerika koop je deze wafels al gewoon in de supermarkt.
Ingrediënten voor bloemkoolwafels:
-bloemkool (gekookt en gemixt tot puree)
-50 gram bloem
-50 gram geraspte (oude) kaas (mozzarella kan ook)
-1 ei
-een halve eetlepel gist
-15 ml melk
-peper, zout en andere kruiden volgens smaak
Maak het beslag en laat minstens een halfuurtje rusten. Bak dan de wafels zoals je gewone wafels bakt.
Deze bloemkoolwafel is een heerlijke lunch met bv. gerookte zalm en avocado. Of een slaatje naar keuze. Combineren en proeven is de boodschap!
(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)