Tagtik

Daarom kies je op restaurant best eerst je dessert

Een gezonde keuze maken op restaurant is niet altijd makkelijk. En dat dessert willen we toch ook niet missen. Tip: kies eerst je dessert en pas nadien je hoofdgerecht!

Wetenschappers uit de University of Arizona deden de test
In een universiteitsrestaurant kregen 134 proefpersonen vier dagen lang telkens de keuze uit gezonde en ongezonde hoofd- en nagerechten, zoals friet of een slaatje en cheesecake of fruit.

Verrassende conclusie: wie cheesecake koos, verorberde gemiddeld 250 kcal minder. Bovendien koos 70% van de taarteters voor het gezonde hoofdgerecht. Dus dubbel zoveel als bij de mensen die fruit kozen. Dit effect bleef echter achterwege als de proefpersonen eerst hun hoofdgerecht uitkozen en pas daarna het dessert.

DUS: wie vooraf al weet dat het dessert calorierijk is, probeert aan ‘damagecontrol’ te doen met een gezond hoofdgerecht, vermoeden de onderzoekers. Bij mensen die pas na hun hoofdgerecht het dessert kiezen daarentegen, is er sneller een ‘foert, het is toch al om zeep-gevoel’.

(Skwadra by Tagtik/Source: Goed Gevoel/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren