Tagtik

Dit sausje mag niet ontbreken op je barbecue

Zoek je een sausje dat je kan gebruiken bij je bbq, bij de borrel, als dipsausje, bij vissoep, bij frietjes of patatas bravas … of simpelweg met stokbrood? Dan maak je toch die heerlijke aioli!

All i oli, ofwel Catalaans voor ‘knoflook en olie’, zijn de belangrijkste ingrediënten van deze romige knoflooksaus.
Dit lekker sausje is makkelijk te maken:

Nodig voor 1 kommetje:
1 eidooier, 250 ml zonnebloemolie of olijfolie naar smaak, 2 teentjes knoflook, sap van een citroen, wat azijn of augurkenzuur (mag ook weggelaten worden), wat zout en peper
Bereiding:
Plet de knoflook en roer er de eidooier door. Voeg al kloppend de helft van de olie druppelsgewijs toe. Blijf voortdurend roeren. Vervolgens voeg je de rest van de olie heel langzaam toe tot je een goede mayonaise dikte bekomt.
Breng op smaak met zout, citroensap en cayennepeper.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren