Tagtik

Dit verfrissende gerechtje maak je met je overschotjes van groenten

Gooi nooit groenten weg! Maar wat doe je dan met de restjes groenten van je picknick, je bbq …
Dan maak je er tijdens deze zonnige zomerdagen een koud soepje van! Deze gazpacho is heel lekker als voorgerechtje, bij de lunch of gewoonweg om een hongertje te stillen.

Je kan er heel wat groenten in verwerken, én ook fruit.

Hier een receptje voor wie wat restjes tomaten over heeft: gazpacho met frambozendressing

Nodig voor 4 personen: 400 g tomaten – 250 g komkommer – 1 rode ui – 1 teentje knoflook – 4 takjes basilicum – 1 dl wijnazijn met frambozensap – 1 el tomatenconcentraat – 1 dl olijfolie – peper en zout

Niet alle ingrediënten in huis? Geen probleem: vervang of vul aan met wat je graag lust! Zo kan je ook aanvullen met wat stukjes meloen of ander fruit.

Bereiding
Doe alles in de blender en mix. Giet vervolgens door een puntzeef en plaats dan minstens één uur in de koelkast. Dien heel koel op. Eventueel nog wat olijfolie erbij en basilicumblaadjes.

Giet dit in kleine kommetjes en dien op. Smakelijk!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren