Tagtik

Dat schijfje citroen in je glas, kan dat echt geen kwaad?

Wie met het mooie weer wil gaan genieten van een lekkere frisdrank of cocktail in het zonnetje, weze gewaarschuwd: let toch maar op met het schijfje citroen dat je terugvindt in het glas van je drankje.

 

Uit een steekproef van de Journal of Environmental Health uit 2007 bleek dat die schijfjes mogelijk pathogene microben kunnen bevatten. Onderzoekster Anne LaGrange Loving kwam tot dat besluit na een onderzoek van 76 stukjes citroen in 21 verschillende restaurants in New Jersey. 70% van de stukjes fruit bevatte niet minder dan 25 verschillende microben. Die microben waren meestal afkomstig van de manipulatie van de citroenschijfjes door het personeel van de restaurants.

Maar geen paniek: het immuunsysteem van de meeste mensen kan deze microben makkelijk bestrijden en dus worden wij er niet ziek van. Mensen met een verzwakt immuunsysteem moeten wel oppassen: het is beter om citroensap rechtstreeks toe te voegen aan een drankje dan het schijfje er maar in te laten ronddrijven.

(Fausto by Tagtik with JaG/Source: 7sur7/Picture: Pixabay/Meine Reise)

JaG

JaG

Web content writer

Ook dit kan u interesseren