Maakte jij al no waste soep?
Het is volop de tijd van die heerlijke groenten: knolselder, paprika, prei, koolrabi, rodekool, snijboon, venkel, radijs, courgette, bloemkool, pompoen … Keuze genoeg om elke dag van een andere groente te genieten. Heb je al eens je aanrecht bekeken na het kuisen van de groenten: een restje hier en daar, van een verloren wortel tot een stuk ui, een halve courgette (want zoonlief heeft al elders gegeten), broccolistengels, bloemkoolbladeren … En waar belanden deze? Inderdaad, meestal in de afvalemmer.
Maar wist je dat de buitenste groentebladeren de meeste vitaminen en smaak bevatten, ideaal voor een krachtige soep. Zonde dus om al deze smaakbommen in de afvalemmer te laten belanden!
Diepvrieszakje
Bewaar al deze restjes in een diepvrieszak. Dit krachtvoer kan je in het vriesvak voor een lange tijd bewaren. Telkens je groente afval over hebt, steek je het bij in dat zakje. Maak wel eerst goed schoon voordat je het toevoegt.
Op een kille of natte herfstavond kan je die ‘groenteafval’ verwerken tot een heerlijk soepje!
(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)