Notenboters en hun voordelen
De heerlijke pindakaas is een echte klassieker. Maar wanneer je al eens in de winkelrekken hebt gekeken, zal je vastgesteld hebben dat het gamma notenboters enorm uitgebreid is. Amandelpasta, hazelnootboter of een originele notenmix … keuze genoeg!
Belangrijk bij het kopen van die romige notenpasta is om het etiket te checken en te kiezen voor een notenboter die zo puur mogelijk is. Dit wil zeggen ongezoet en met zo min mogelijk andere bijgevoegde vetten. Wil je zeker zijn van de puurheid, dan kan je notenboters zelf maken. Hiervoor kan je volgende noten gebruiken: amandelen, cashewnoten, hazelnoten, macadamia’s, pinda. Deze laatste vallen niet echt onder noten, maar zijn eigenlijk peulvruchten. Ook zaden en pitten kunnen gebruikt worden.
Wat zijn nu de voordelen van deze notenboters?
-ze bestaan uit onverzadigde vetten, zijn rijk aan vezels en een bron van diverse vitaminen en mineralen (vitamine E, magnesium), héél voedzaam
-100% plantaardig; dus vegan
-veelzijdig: lekker op de boterham, toast of pannenkoek, maar het kan ook je gebak, smoothie of saus een fijne smaak geven
Weet wel dat notenboters calorierijk zijn; geniet dus volop van dit lekkers, maar met mate!
(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)