Peren te veel? Probeer dit receptje eens
Misschien herinner jij je nog die lekkere gestoofde peren die je grootmoeder maakte en serveerde bij een lekker gebraad en wildschotel, of gewoon als dessert of tussendoortje. Gewoon héérlijk!
Zo maak je die lekkere gestoofde peren
Nodig voor 4 personen: 14 stoofperen – 1 fles rode wijn – 250 gr suiker – 1 citroen in 4 gesneden – 1 kaneelstokje
Aan het werk:
Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis. Besprenkel ze met het citroensap.
Neem een pan met dikke bodem en bak ze kort aan beide kanten in de boter. Strooi er de suiker bij en schep om. Laat vervolgens lichtjes karamelliseren. Blus met een kopje water en dek af. Laat de peren 30 tot 40 minuten stoven (of langer indien nodig). Zorg ervoor dat de peren zacht zijn, maar toch niet uiteen vallen.
Serveer warm of koud.
Tip: je kan tijdens het stoven ook rode wijn, porto … toevoegen.
Leuk is ook wanneer je het steeltje aan de peer laat hangen: presenteert mooi!
(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)