Zo maak je soep toch wat feestelijker
Wij zijn volop de herfst ingedoken! Maar regen of zon, de herfst blijft het seizoen van die lekkere en (hart)verwarmende soepen. Na een stevige wandeling, na het sporten … of gewoon omdat we er lekker veel zin in hebben! We kennen allemaal die lekkere tomatensoep met balletjes, waar kids zo zot van zijn. En ja, we nemen het hen niet kwalijk dat ze er eerst al de balletjes uit vissen en opeten. Maar wist je dat je eigenlijk alle soepen kan pimpen met lekkers zodat jouw soep naar een hoger niveau wordt getild?
Inspiratie
Een scheutje plantaardige melk of room dat je met behulp van een lepel in de vorm van een hartje in de soepkom giet; het maakt je soep instant zachter en ‘luxueuzer’.
Een restje groentechips, gegrilde kikkererwten, geroosterde zaden en pitten; dit geeft jouw soep een heerlijke crunch!
Verse groene kruiden die je nonchalant dresseert op de soep (waterkers, bieslook, basilicum, gehakte rozemarijn …)
Een partje limoen doet het goed bij pikante vissoep of oosterse soep.
Garnalen of de grotere Noorse garnalen en scampi’s.
Croutons of stokbrood met gesmolten kaas.
Kleine blokjes paprika; kies de kleur die het best bij je soep past.
Reepje gerookte paling; vormt een hartige tegenhanger.
Zongedroogde tomaatjes; snij deze in fijne reepjes voor een mooi effect.
Parmezaanse kaas; rasp deze over je soep.
Rozijntjes; smaakt heerlijk bij kerriesoep en oosterse soepen. Verrassend lekker!
(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)