Courgettes teveel? Dit kan je er allemaal mee doen!
Courgettes zijn vruchtgroenten die tot dezelfde familie behoren als meloenen en komkommers.
De meest bekende is de groene courgette. Met zijn betoverende smaak is het misschien wel de meest veelzijdige groente die er is. Je kan ze gebruiken in heel wat gerechten.
Laat je alvast inspireren door volgende lekkere en gezonde gerechten, de moeite waard om uit te proberen!
In slaatje
Ben je de komkommers stilaan beu, vervang deze dan eens door courgettes
Pasta en courgettes
Pasta en courgettes zijn niet voor niets een klassieke combinatie; ze geven je pastagerecht direct een zuiders tintje
Maak er zelf pasta van
Je hebt vast al gehoord van courgetti; lekkere spaghettislierten die je maakt van courgettes. Even aanbakken in de pan of wok en klaar (of paar minuutjes stomen). Je kan deze slierten ook gebruiken ter vervanging van de lasagnebladen in je zelfgemaakte lasagne. Heerlijk licht en super gezond!
Grillen maar
Gegrilde courgettes zijn altijd een topper, of het nu in de oven, op de pan of op de barbecue is.
Je kan ze samen met andere groenten grillen (wortels, aubergines …) nadat je ze eerst met wat olijfolie hebt besprenkeld
Maak er een soepje van
Eenvoudig en snel klaar, eventueel met wat andere groente erbij.
Gevulde courgettes
Gevulde courgettes zijn extra zalig! Je kan er zo je restjes in kwijt: gehakt, kippenblokjes, rijst, parmesan …
Quiche of groentetaart
Als het wat feestelijk mag, verwerk je de courgettes in een quiche of groentetaart
Verwerk ze in je browniebeslag (je leest dit goed!)
Lekkere smeuïge brownies waarin je de courgettes helemaal niet in proeft. Het proberen waard!
Bak er pannenkoekjes van
In deze koekjes komen de pure smaken van de groente echt tot zijn recht
Nog courgettes teveel? Vries deze dan in. Je vriest ze het best in met de schil, dan blijft de smaak veel beter behouden. Je hoeft ze niet vooraf te blancheren.
(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)