Tagtik

Italianen zijn gek op deze nieuwe desserthype

Salami di cioccolate, hier zijn ze in Italië verzot op! Het is een chocoladedessert dat echt lijkt op een worst. Een salami, maar dan zonder vlees.

Dit dessert is daarenboven super makkelijk zelf te maken met de kids.

Nodig:
-3 eierdooiers
-125 gram poedersuiker
-60 gram zachte boter
-150 gram droge koekjes (zoals Petit Beurre)
-60 gram cacao (liefst suikervrij/raw cacao)
-1 sinaasappel
-plastic folie en/of bakpapier

Zo ga je te werk:
-meng poedersuiker, eierdooiers en boter zodat je geen stukjes boter meer ziet
-voeg de cacao en een eetlepel sinaasappelsap toe
-breek de koekjes en meng ze onder het beslag
Koekjes breken kan je met de handen doen, maar ook met een stamper en vijzel of met een pureerstamper. Een goed trucje is ook om de koekjes in een plastic zak te doen en dan bv. met een deegrol kleiner kloppen.
Je kan ook experimenteren door het volgende aan toe te voegen: nootjes, gedroogd fruit …
-rol een stuk plastic folie uit en verspreid het beslag in een lange sliert op de folie. Rol het beslag op tot een échte worst en draai de eindjes van de folie goed dicht. Eventueel draai je een koordje rond je worst zodat je chocolade salami nog meer op een echte salami lijkt.
-laat nu de chocolade salami enkele uren tot een hele nacht in de koelkast liggen.
Werk af met poedersuiker.

SMAKELIJK!

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren