Summer food: zo maak je zelf heerlijke ijsjes
Er wordt warm weer voorspeld, héél warm weer. Het perfecte moment om samen met de kids de keuken in te duiken om zelf ijsjes te maken. Want geef toe, wat is er nu heerlijker dan smullen van zo’n zelfgemaakt ijsje? Je kiest je favoriete smaak, haalt de ingrediënten in huis en aan de slag.
Hier het recept voor 4 à 6 zomerfrisse meloenijsjes:
Nodig: 1 cantaloupemeloen – sap van 1 citroen – 200 ml yoghurt – 3 el honing of suiker (deze hoeveelheid kan je aanpassen volgens eigen smaak; je kan er dus een suikerarme versie van maken)
Aan het werk:
Schil de meloen en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze in de blender. Pers de citroen uit en voeg het sap en de honing toe. Mix alles tot een glad geheel.
Breng het gepureerde fruit op smaak met honing of suiker. Weet dat door het invriezen je ijsjes straks minder zoet gaan smaken. Vul de vormpjes niet tot aan de rand want het ijs gaat nog wat uitzetten.
Giet dit mengsel in je vormpjes en zet minimaal 5 uur in de vriezer.
Je kan je ijsjes wat pimpen door bv. muntblaadjes mee te blenden of enkele besjes in de vormpjes te doen.
Smakelijk!
(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)