Zo hou je die borden warm op je kerstdiner
We kijken allemaal uit naar die feestdagen! En daar hoort lekker eten in de familie bij. Belangrijk bij onze bereidingen is dat deze niet te snel afkoelen op de borden van onze gasten. Maar hoe warm je nu het best die borden op?
Voor je begint
Test steeds op voorhand of jouw borden bestand zijn tegen hoge temperaturen. Je wil echt niet dat mooie servies stuk maken!
Oven
Verwarm de oven op de laagste temperatuur en laat je borden 5 à 10 minuten opwarmen.
Indien je de oven nodig hebt tijdens het koken kan je op het einde, wanneer jouw bereiding er uit is, de borden er 5 minuutjes insteken. Ondertussen dek je je gerecht af met aluminiumfolie zodat dit warm blijft.
Microgolf
Plaats je borden samen met een kopje water in de microgolf en verwarm voor 2 minuten op de hoogste stand.
Water
Leg de borden 5 tot 15 minuten in heet water en droog snel af.
En wat met koude gerechten?
Zet je borden 20 minuten in de frigo zodat jouw heerlijke salade of lekker dessertje gekoeld blijven.
Ben je dit in alle drukte vergeten? Steek je borden dan snel even in de diepvries!
Smakelijk
(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)