Hoe lang moet je mosselen nu eigenlijk koken?
In de zomer is mosselen een topgerecht en heel veel lekkerbekken bestellen ze op restaurant. Het is een gerecht dat ook heel vaak thuis wordt gemaakt, maar hoe lang moeten mosselen nu eigenlijk koken?
"Het is moeilijk om er een exacte kooktijd op te plakken. Dat varieert volgens de grootte van de mossel", aldus chef Piet Huysentruyt bij HLN. "Schud ze om de paar minuten op en bij de derde keer opschudden zullen de meeste mosselen hun schep geopend hebben. Hou je van een glazige textuur, dan kan je ze nu al serveren."
Zeeuwse mosselen even langer laten koken kan volgens de chef geen kwaad, maar Spaanse mosselen worden dan weer eerder korrelig van smaak als ze te lang gekookt worden.
Kortom het advies van de chef luidt: "Kook de mosselen niet te lang, als de schelp open is, kan je ze hooguit nog enkele minuten langer laten koken."
(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Unsplash)