Laatste echte zomerdagen en nog snel een BBQ: doe dit zeker niet met je groenten!
De komende dagen lijken de laatste échte zomerdagen te worden, met temperaturen boven 25 graden. Ook al mag het barbecuestel worden bovengehaald als het kwik (veel) lager staat, zal bij vele liefhebbers barbecue toch altijd synoniem staan met warme, zomerse temperaturen.
Meer en meer mensen leggen dan niet alleen vlees op het BBQ-stel, maar doen dit ook met groenten. Daarbij maken velen soms wel een grote fout.
"Helaas houden de meeste mensen nog altijd vast aan hun gewoonte om groenten te verpakken in aluminiumfolie en die zo op de grill te leggen. Maar zo sluit je je groenten compleet af. De smaak van de houtskool zal er nooit in doordringen", zo vertelde groentechef Seppe Nobels bij Het Nieuwsblad.
Vandaar zijn advies: "Stop je aardappelen, bieten, pompoenen, zoete aardappel en uien direct en onverpakt in je houtskool en laat ze een uurtje garen. Wanneer je ze uit de kolen haalt, snijd je de verbrande buitenkant weg en serveer je de kern. Die zal heel mals zijn en een intense smaak hebben."
(HL/Source: Nieuwsblad/Picture: Konstantyin Lin on Unsplash)