Nog snel aan de barbecue? Gebruik liever geen aanmaakblokjes
Zijn we toe aan het laatste zomerse weekend van het jaar? Een uitgelezen moment om het barbecuestel nog even boven te halen. Bij het barbecuen kunnen echter heel wat fouten worden gemaakt. En dat begint al bij het aansteken van het stel.
Zo verklaarde groentechef Seppe Nobels in Het Nieuwsblad geen voorstander te zijn van aanmaakblokjes om houtskool aan het branden te krijgen: "Zeker flessen met brandversnellende vloeistoffen verspreiden een ongezonde, kwalijke geur die uiteindelijk ook in je voedsel terechtkomt."
Bij de krant komt hij met een verrassend eenvoudig aanmaakmiddel: een eierdoosje.
"Neem er bij voorkeur eentje van twaalf en stop in elk vakje een stuk houtskool. Leg de gevulde eierdoos op de kolen en steek ze aan. Wanneer het karton is opgebrand, zullen de twaalf stukken houtskool mooi gloeien, voldoende om de rest van je kolen aan te steken", zo luidt zijn tip.
(HL/Source: Nieuwsblad/Picture: Z Grills Australia on Unsplash)