"Opening horeca beter pas midden mei"
Coronacommissaris Pedro Facon geeft het Overlegcomité (dat woensdag bij elkaar komt) het advies om de geplande opening van de horeca op 1 mei uit te stellen naar midden mei. Dat zegt hij in een interview met De Tijd.
Facon geeft de raad om niet te veel tegelijk te versoepelingen en omdat op 19 april in principe alle scholen opnieuw fysiek les gaan geven en op 26 april de winkels opnieuw gewoon open mogen na de paaspauze, vindt de coronacommissaris het raadzaam om even te wachten met het volledig heropenen van de horeca.
"Epidemiologisch gesproken moeten we een rustperiode van drie weken inlassen na het doorvoeren van versoepelingen, zodat we de impact ervan kunnen inschatten", aldus Facon. "1 mei kan beter midden mei worden."
Andere versoepelingen, zoals in de cultuursector of een uitgebreider sociaal contact, moeten dan ook uitgesteld worden: "Als we te snel en te veel tegelijkertijd lossen, bestaat het risico op een vierde golfje in mei en juni", zegt Facon nog.
(Fausto by Tagtik/Source: De Tijd/Picture: Pixabay)