De fout die we allemaal maken met wijn!
Vakantie en mooi weer staat synoniem met aperitieven in de buitenlucht en barbecues. Daarbij wordt ook vaak wijn gedronken. Om die zo perfect mogelijk tot zijn recht te laten komen, mogen we een veel voorkomende fout echter niet maken.
Witte en rosé wijn wordt vaak gekoeld (en terecht), maar wat daarmee niet mag gebeuren is die wijnen te lang in de koelkast houden.
"Witte en rosé wijnen in de koelkast houden is geen probleem… als dat maar voor enkele dagen is", zo meldt Simon Pirard, van Vins Pirard, bij Sudinfo.
Als een fles te lang in de koelkast staat, kunnen zich wijnsteenzuurkristallen vormen in de fles of op de kurk (als de fles plat ligt) en dan verliest de wijn zijn zuurgraad.
De krant meldt nog de ideale manier om de wijn te serveren: in de kelder bewaren en koelen door de fles 15 minuten voor het serveren in een emmer ijs te plaatsen. De ideale temperatuur is 10°C voor witte en roséwijnen en rode wijn op keldertemperatuur dus 14-15°C.
(HL/Source: Sudinfo/Picture: Pixabay)