Leger cyborgkakkerlakken komt weldra uitgeputte soldaten redden
Op afstand bestuurbare kakkerlakken, hebt u daar al van gehoord? Niet in de speelgoedafdeling van een winkel, maar op het slagveld!
Maar waar komt dit nieuwe intelligente speelgoed vandaan, dat in staat is slachtoffers van natuurrampen te redden of zelfs de batterijen van uitgeputte soldaten op te laden?
Onderzoekers van de Nanyang Technological University (in Singapore, Zuid-Maleisië) en de Graduate School of Information Science and Technology van de Osaka University (in Japan), besloten hun krachten te bundelen en een leger cyborginsecten te creëren. Ze hadden het ingenieuze idee om kleine apparaatjes op kakkerlakken te installeren, zodat ze op afstand konden worden bestuurd, en ze vervolgens in een enorme zandbak te laten vallen.
Japans-Singaporese wetenschappers bevestigden mini-rugzakken aan Madagaskar-kakkerlakken (tot 7 centimeter), waardoor ze “op afstand konden worden bestuurd met behulp van elektroden aan elke kant van de sensorische organen”.
Vanaf een centrale computer stuurden de onderzoekers commando’s naar de zwerm kakkerlakken en ze ontdekten dat ze deze konden aansturen alsof ze één enkele infanterie-eenheid waren. Zo meldt Korii. De kakkerlakken kunnen obstakels beklimmen en objecten op hun pad omzeilen, de tussenkomst van de operator zal het op zijn beurt mogelijk maken om ze naar links of rechts te sturen, zoals een paard dat met de teugels wordt bestuurd.
Hoe kan dit nuttig zijn voor onze samenleving?
Laat dit leger insecten los in specifieke en moeilijk bereikbare gebieden, delen van land die zijn verstoord door aardbevingen en bedolven zijn onder puin. In tijden van oorlog kunnen cyborgkakkerlakken ook hun nut hebben. “Als de batterijen in hun kleine rugzak leeg zijn, kan een centrale robot ze opladen, terwijl ze de uitgeputte bataljons voedsel en water aanbieden”, benadrukt Korii. Reddingsmissies, milieuonderzoeken over grote gebieden, herbevoorrading, enz.: deze nieuwe technologie staat op het punt revolutionair te worden.
(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Korii/Illustration: Unsplash)